Mezoterápia
Fontos tudnivalók
Orvosi mezoterápia - GYIK
Gyakran ismételt kérdések    

 

1. Fájdalmas a mezoterápia?

A mezoterápiás kezelés átlagos fájdalommal jár, maga a kezelés csupán pár perc. A kezelésre használt tű szinte hajszálvékony, a szúrások nagy részét a páciensek általában meg sem érzik. Zsírsejtroncsoló és narancsbőrkezelés után körülbelül 1-2 napig az érintett felület bepirosodik, érzékennyé, vérbővé válik, égő, viszkető jellegű fájdalom lép fel, mely aztán spontán elmúlik. Körülbelül 1-2 hétig számítani lehet rá, hogy a bőr véraláfutásos lesz, erre azonban kiváló kenőcsök kaphatóak, pl. Plerudin Forte, Medhirud. Egy ilyet érdemes lehet beszerezni a kezelés előtt, patikában vény nélkül kaphatóak.      

2. Hova távozik a zsír?

A kezelés során elpusztult zsírsejtekből kiszabaduló zsírtartalom a vérkeringésbe kerül, ideális esetben a májban átalakul többek közt glükózzá, amit testi sejtjeink, főleg az izomsejtek, felhasználnak. Amennyiben a felszabadult zsírokra nincs szükség, a szervezet máshol elraktározhatja.

3. Lehet utána dolgozni, sportolni?

Igen, természetesen. Sőt, a kezelést követő napokban fokozottabb testmozgás javasolt, hogy a felszabadult zsírállomány „felhasználódjon”!

4. Mivel lehet az alakformáló hatást elősegíteni?

Lényeges, hogy a mezoterápiás kezelés hónapjaiban egy szorosabb diétát tartsunk, és fokozzuk fizikai aktivitásunkat. Látványos különbségeket lehet tapasztalni a kezelés eredményességét illetően a sportos, illetve a mozgásszegény életmódot folytató páciensek közt.

5. Mire kell figyelni a kezelés utáni időszakban?

Zsíroldó és narancsbőrkezelésnél 1 hétig kerüljük a szaunát, forró vizes fürdőt, wellness hétvégéket, szoláriumot. Dermaroller kezelés után 2 hétig tilos a napozás, szoláriumozás.

6. Mellékhatások

* Bevérzés: esetenként a tű eltalálhat egy apró eret, ez pici véraláfutás kialakulásával járhat.
* Ödéma, bőrpír:  a zsírsejtroncsoló kezelés után a gyógyszerhatás megindulásának jele. Pár napig tart.
* Allergiás reakció: habár nagyon ritka, de allergiás reakció felléphet a hatóanyagokkal szemben, ilyenkor a kezelést nem folytatjuk.
* Gyulladás: mivel a mezoterápia alapja injekciózás, elméletileg fertőzés előfordulhat. A kezelés előtt az érintett bőrfelületre természetesen fertőtlenítő kerül, így ennek kialakulásának esélye igen csekély.7. Mik a mezoterápia ellenjavallatai?

Terhesség, szoptatás, rosszindulatú daganat, kezeletlen magas vérnyomás, súlyos fokú cukorbetegség, autoimmun betegségek

 

Medi Centrum Egészségközpont
7100 Szekszárd, Holub u. 12.
06 74/512-222
Fogászat Munkatársak Árak Kérdések és válaszok Galéria Kapcsolat Jogi nyilatkozat
|
Impresszum
|
©2012 Medi Centrum Egészségközpont