Mezoterápia
Szakrendelés

Dr. Keresztes Balázs

Mezoterapeuta
 
Mezoterápia magánrendelés:
Medi Centrum Szekszárd, Holub U. 12.

Rendelési idő: telefonos egyeztetés alapján

Bejelentkezés: +36- 70/551-1097

e-mail: kbdr@freemail.hu

Manapság egyre többet hallani, olvasni a mezoterápiáról. Ez a szépségiparban néhány éve teret nyert eljárás hatékonyságával és látványos eredményeivel méltán vívta ki a neki járó tiszteletet. Mert hát mi is ez a mezoterápia tulajdonképpen?

A név alapvetően egy subcutan (a bőr alatti mélyebb rétegekbe szúrt)injekciós eljárást takar, melynek a célja különféle hatóanyagok, gyógyszerek bejuttatása az emberi testbe. A technika már csaknem 50 éve ismert, egy francia orvoskolléga fedezte fel, kezdeti felhasználási területe kimerült izom és izületi fájdalmak kezelésében, két franciaországi orvosi egyetemen azóta is a kötelező kurzusok közé tartozik oktatása.

Körülbelül 20 évvel ezelőtt egy brazil doktornő felfedezte, hogy a zsírszövetekbe bejuttatott foszfatidilkolin hatására a kezelt szövet összezsugorodik, innentől fogva az eljárás diadalmenete a szépségszakmában töretlen. Jelenleg a világon több tízezer orvos alkalmazza a mezoterápiát a napi praxisban.

Maga a technika azóta gyakorlatilag nem sokat változott, hiszen az eljárás alapja továbbra is a bőr alatti különféle szövetek (zsír, kötőszövet stb.) injekciós kezelése hajszálvékony, pár mm hosszú tűvel. Az elmúlt évtizedben azonban a beadható anyagok száma 100 fölé nőtt, a kezelések indikációja is széles skálán mozog. Magában foglalja a műtét nélküli zsíreltávolítást, a hyaluronsavas kötőszöveti regenerációt, a hajhullás kezelését, illetve a narancsbőr végleges eltávolítását, hogy csak néhányat soroljunk a lehetőségekből.

Az internetet böngészve a magyar netezőnek azonnal feltűnhet egy furcsa ellentmondás. Ha  a mezoterápia subcutan injekció által emberi szövetekbe bejuttatott gyógyszeres kezelésből áll, akkor hogyan történhet meg az, hogy Magyarországon tízszer annyi kozmetikus végez mezoterápiás kezelést, mint orvos? Hogyan adhat injekciót egy egészségügyi képzettséggel nem rendelkező személy?

Az Európai Unió többi országában, illetve az Egyesült Államokban kizárólag orvosi diplomával rendelkező kollégák végeznek mezoterápiás kezeléseket. Külföldön fel sem merül, hogy csupán kozmetikai végzettséggel bárki is injekciót adjon egy másik embernek. A hatályos magyar jogszabályok is egyértelművé teszik, hogy élő emberbe injekciót csakis orvosi, illetve mentőtiszti indikáció alapján lehet beadni, illetve maga az injekció tényleges beadása is egészségügyi végzettséghez kötött. Tehát ha egy rendelőben mezoterápiás kezelést kapunk, jogosan feltételezhetjük, hogy a kezelést szakorvos indikálta, és az injekciókat beadó személy is valamilyen fokú egészségügyi végzettséggel rendelkezik. Gondoljunk csak bele, 100 féle hatóanyag, 100 féle lehetséges mellékhatással, egyéb potenciális problémával. Egy mezoterápiás kezelésen áteső személy részéről is természetes az elvárás, hogy az őt kezelő egyén ezek felismerésében, és azonnali hatékony elhárításában kompetens legyen! 6 éve végzek mezoterápiás kezeléseket. Bizony előfordult, hogy allergiás reakció, vagy átmeneti rosszullét jelentkezett egy-két esetben. Ezeket a tüneteket a megfelelő szakértelemmel, gyógyszerrel gyorsan el lehet hárítani, a páciens néhány percen belül panaszmentessé válik.

Saját és kollégáim tapasztalata szerint is a tűs mezoterápia egy gyors, minimális fájdalommal járó, rendkívül hatékony eljárás, ami a XXI. század szépülni vágyó emberének egy korszerű, látványos alternatívát nyújt a meglévő eljárások mellé. A technika előrehaladásával nemrég megjelentek különféle tű nélküli eljárások is, melyek a bőrre felvitt hatóanyagot juttatják be a mélyebb rétegekbe különféle eljárásokkal, mint például elektroporáció, ultrahang stb. Ezek a kezelési módszerek elsősorban a bőr fiatalításában, regenerálásában jelentenek alternatívát, azonban az injekciós zsíroldás speciális körülményeit (mélyre, gyakran milliméter pontossággal kell bejuttatni meglehetősen aggresszív anyagokat a bőrfelszín károsítása nélkül) figyelembe véve a hajszálvékony tűvel végzett mezoterápiának egyenlőre ezen a területen nincs ellenfele.

További kellemes böngészést és szép napot kívánok!

Dr. Keresztes Balázs

Medi Centrum Egészségközpont
7100 Szekszárd, Holub u. 12.
06 74/512-222
Fogászat Munkatársak Árak Kérdések és válaszok Galéria Kapcsolat Jogi nyilatkozat
|
Impresszum
|
©2012 Medi Centrum Egészségközpont