Fogászat
Diagnosztika
Klinikánk az elmúlt években nagy lépéseket tett a röntgen diagnosztika terén. Mind a kis méretű, egy két fogról készülő röntgenkép, mind pedig az alsó-felső állcsontot mutató panoráma kép elkészítése számítógép vezérelt digitális formában történik. Ennek az egyik előnye, hogy minden beteg saját elektronikus kartonjában gondosan tárolhatóak az elkészült képek, de ami igazán rendkívüli ebben a technikában, és amiért valójában megtettük ezeket a fejlesztéseket, az az, hogy a beteget a hagyományos módon készült röntgenfilmhez képest ötöd akkora sugárzás éri, amely már nem jelent nagyobb veszélyt, mint körülbelül 20 percnyi háttérsugárzás, ami a jelen pillanatban is körülvesz minket.

Cranex Novus - panoráma röntgengép

Rendelőnkben a SOREDEX cég Cranex Novus típusú Digitalis Panoráma Röntgenkészülékét használjuk, mely 9 mp. alatt minimális sugárterheléssel elkészíti a felvételt, amelyet program segítségével számítógépen értékelünk ki. A nagy felbontású, kiváló minőségű képen a legkisebb elváltozások is diagnosztizálhatók mind a két állcsonton.
A berendezés felnőtt- és gyermek (avagy, kiskoponyájú felnőtt) panoráma, valamint állkapocs-ízületi felvételezési programmal rendelkezik.
Digora Optime – digitális kisméretű röntgenfilmekhez

A fogak és az őket körülvevő csontos állomány vizsgálatára szolgál, amely olyan fogászati röntgen, ahol a hagyományos filmet a számítógéppel összeköttetésben lévő speciális érzékelő helyettesíti. Az elkészített felvétel azonnal ábrázolódik a páciens számára is jól látható monitoron, így az orvos a kinagyított képen tudja megmutatni az esetleges kóros elváltozásokat

VDW Gold - gépi gyökérkezelő

A gyökérkezelés rendelőnkben a legújabb technológiával történik. A VDW GOLD egy elektromos gyökércsatorna-hossz meghatározó készülék. Gyökérkezelések készítésénél a sikeresség szempontjából alapvető fontosságú a gyökérhossz pontos ismerete. Ellenkező esetben a tömés rövid, vagy hosszú lehet, aminek következtében kialakul a gócbetegség. Ekkor a gyökérben a baktériumok elszaporodnak, anyagcseretermékeik és maguk a mikrobák is bejutnak a véráramba gyökércsúcson keresztül. Az immunrendszert leterhelik, foltos hajhullást, bőrbetegséget, szív és érrendszeri problémákat, vesebetegséget okozhatnak. Ezért nagyon fontos a gyökeret a teljes hosszában és szélességében kitöltő gyökértömés, amiben az apexlocator nagy segítséget nyújt.

A multifunkcionális endomotorral ellátott apexlocator készülék pontosan meghatározza a kezelendő gyökércsatorna hosszát. A készülék a gyökérkezelő eszköz és egy elektróda között méri a környező szövetek ellenállását.

Ezen tulajdonságát felhasználva olyan esetekben is sikeres gyökérkezeléseket készíthetünk , amikor nem áll módunkban röntgen használata, mint például terhes kismamáknál.


Medi Centrum Egészségközpont
7100 Szekszárd, Holub u. 12.
06 74/512-222
Fogászat Munkatársak Árak Kérdések és válaszok Galéria Kapcsolat Jogi nyilatkozat
|
Impresszum
|
©2012 Medi Centrum Egészségközpont