Fogszabályozás
Bemutatkozás

A fogszabályozás fontosságáról

A rendellenesen álló fogak, fogazat, előnytelenül hat az ember megjelenésére. Az arc szépségének hibái nem közömbösek az emberek számára. Nem csak a harmonikus, esztétikus arc fontos, hanem a szép mosoly is, melynek elengedhetetlen feltétele
a rendezetten álló, egészséges fogak.
Nagyon sok ember nem mer mosolyogni amiatt, hogy szabálytalanul állnak a fogai. Az olyan gyermek, akinek feltűnő fogazati eltérése van társai csúfolhatják, kiközösíthetik, visszahúzódóvá válhat. Sokan vannak, akiket csak felnőtt korban zavar a rendellenes fogállás, a kozmetikai eltérés.

Azonban a rendellenes fogállás nemcsak esztétikai, hanem funkcionális hiba is. A működési rendellenesség beszédzavart, foglazulást, rágóizületi panaszokat okozhat. A torlódottan álló fogak könnyebben szuvasodnak.
A fogszabályozás egy lehetőség arra, hogy megváltoztassák a fogak állását A fogszabályozási eltérés nem betegség, nem kóros állapot. Előnytelen normál változat. Pacienseink elsősorban az esztétikai problémák miatt jelentkeznek. A szép és egészséges fogazatnak tökéletesen kell illeszkednie az archoz, harmonikusan kell kapcsolódnia az egyénhez, az egész emberhez. Ha a fogazat előnytelen felépítettségűvé fejlődik, esztétikai és működési zavart is okoz.


A rögzített fogszabályozási készülékek konstrukciói és alkalmazásának manapság használatos formái, módszerei hosszú fejlődésen mentek át, melyek nem mentesek az ellentétes irányzatoktól, és változásoktól. A paciensek a hagyományos készülék típusok mellett a kényelmesebb, kevésbé látható fogszabályozókat keresik. A fogszabályozó kezelés mind gyermek, mind felnőtt korban elvégezhető, a korcsoporti sajátosságok figyelembe vételével.
Medi Centrum Egészségközpont
7100 Szekszárd, Holub u. 12.
06 74/512-222
Fogászat Munkatársak Árak Kérdések és válaszok Galéria Kapcsolat Jogi nyilatkozat
|
Impresszum
|
©2012 Medi Centrum Egészségközpont